T O P 3 E VEN T I D ANMAR K

1.-4. juni


2023

20190602_DSC_6702_Allan_Hansen.jpg

Tak for i år - Vi ses 2020

02-06-2019

Hjallerup Marked 2019 er lukket og slukket for i år, og arrangørerne kan se tilbage på et fantastisk jubilæumsmarked, der trods ustadigt vejr blev en kæmpe succes.

 

Da klokken passerede 18.00 søndag aften, kunne formand for Markedsudvalget, Keld Nielsen, officielt erklære Hjallerup Marked 2019 for lukket.

 

- Vi har jo været lidt spændte på grund af vejret, men alle vores bekymringer blev gjort til skamme, for gæsterne trodsede de ustadige vejrprognoser og mødte op med højt humør. Jeg vil skyde på, at vi har haft omkring 200.000 gæster i år, så vi ligger på samme niveau som tidligere år.

 

Selvom søndagen bød på sol og varme på markedspladsen, har vejret i år alligevel stået i stærk kontrast til 2018, hvor den brandvarme sommer allerede havde gjort sit indtog i Hjallerup, og drikkevarerne flød i stride strømme.

 

- I år har til gengæld været et rigtig godt år for madboderne og kræmmerne. Det er jo svært at sige noget definitivt om, hvad der skyldes, men man kunne forestille sig, at det lunkne vejr måske har motiveret gæsterne til at søge ind under teltdugene og få lidt varme, siger Keld Nielsen.

 

Fire fantastiske dage

I år kunne Hjallerup Marked fejre sit 275-års jubilæum, og det blev gjort med manér med blandt andet stor jubilæumskoncert, kæmpe festfyrværkeri og fire dages hestestævne med præstationer i topklasse.

 

- Det har været en fantastiske fejring af vores jubilæum. Når jeg har gået rundt på pladsen, har jeg jo lyttet lidt for at vejre stemningen, og på dialekterne at dømme har vi haft gæster fra mange forskellige egne i Danmark, som er kommet for at fejre vores jubilæum med os. Alt i alt har det været rigtigt familiemarked med god stemning og hyggeligt samvær på tværs af alle aldre, så vi er rigtig glade og en smule trætte lige nu, fortæller Keld Nielsen.

 

Rekord for frivillige

Det er dog ikke kun gæsternes oplevelser, der gør formanden glad.

 

- Det kræver et enormt apparat af afvikle et arrangement som Hjallerup Marked, der er drevet udelukkende af frivillige kræfter. Vi har aldrig været så mange frivillige, som vi har været i år. Hele 2.100 personer fra nær og fjern har hjulpet med at dække de 4.400 vagter. Det er helt vildt, og det gør mig til en både glad og stolt mand i dag, siger Keld Nielsen og fortsætter:
- De frivillige er ALTAFGØRENDE for, at gæsterne får en god oplevelse, og markedet overhovedet kan lade sig gøre år efter år. Hver eneste ene er vigtig, og de skal have kæmpe ros.

 

For yderligere informationer kontakt:

Støt vores sponsorer