T O P 3 E VEN T I D ANMAR K

1.-4. juni


2023

bog.jpg

Ny bog om Hjallerup Marked lanceres på pladsen fredag

31-05-2016

- Hvad er Hjallerup Marked? Det er lettere at svare på, hvad Hjallerup Marked ikke er. Her kommer alle slags mennesker fra bønder til baroner, fra stoddere til stjerner. Sådan skriver forlaget Turbine indledningsvis om den ny bog “Hjallerup Marked”, der præsenteres på markedspladsen på fredag. 

Bogen er en samling af interviews og gode historier fra Hjallerup Marked. Fra dronningebesøg til vagabondhistorier, Låsby-Svendsen, den syngende hestehandler, Karussel-kongen, dronningen af dødsdromen m.fl. 

Forfatteren Lone Beck er til daglig journalist hos Nordjyske Medier, hun bor selv i Vendsyssel, og inspirationen til at skrive en bog er kommet fra flere besøg på Hjallerup Marked:   
 
- Rigtig meget af det historiske er fundet på Hjallerup Lokalhistorisk Arkiv, hvor de frivillige har været fantastisk flinke og hjælpsomme.
Desuden har jeg snakket med forskellige mennesker og været på biblioteket for at låne bøger og læse gamle aviser. Fra nogle besøg på Hjallerup Marked til idéen om en bog, er der egentlig ikke så langt. Markedet er jo noget helt, helt specielt med sin lange historie, den brogede menneskeskare og det kæmpe apparat af frivillige, siger forfatter Lone Beck. 

Godt med øjne "udefra"

Der er tidligere skrevet to bøger om Hjallerup Marked og Hjallerup Samvirke, men disse er skrevet ud fra Hjallerups syn på sig selv. Med den ny bog håber Hjallerup Samvirke, at der kan blive sat lidt øjne på, hvordan udefrakommende personer ser Hjallerup - herunder Hjallerup Samivirke og Hjallerup Marked: 

- Det viser sig jo næsten altid, at personerne der bor i byen har et syn på byen, men folk der ikke kommer fra byen har et andet, og måske et mere nuanceret billede. Vi håber at få nogle af disse forhold frem i den nye bog. Desuden skulle der gerne komme nogle gode historier frem, som måske ikke tidligere er kommet til alles kendskab, siger Jens Aaen, der er formand for Hjallerup Samvirke. 

Bogen “Hjallerup Marked” sættes til salg på markedspladsen, og bliver efterfølgende husstandsomdelt til Hjallerup by. 

Støt vores sponsorer