T O P 3 E VEN T I D ANMAR K

1.-4. juni


2023

helmer.JPG

Mød de frivillige - Helmer Nielsen Torsdagsklubben og Teknisk Udvalg

02-01-2018

"Nogen skal jo stille op og pille ned!"

Helmer er født i Agersted, men siden han i 1983 flyttede til Hjallerup har han med et eller to års undtagelse været frivillig på Hjallerup Marked. Han har i årenes løb har haft vagter i den gamle ridehal, passet baren i ”Madshoppen” i Markedsteltet og lavet mad i køkkenet. De seneste seks år har han været med i Torsdagsklubben og hjulpet Teknisk Udvalg under marked.

- Der er jo en del arbejde udenfor Hjallerup Marked. Vi bruger lang tid på at stille og pille ned igen, det er måske mange, der ikke tænker over, siger han.

I markedsdagene er opgaven at gå til hånde, når småtelte skal flyttes eller en sidedug udskiftes. Men som medlem af Torsdagsklubben har Helmer sin gang på markedspladsen året rundt. Sammen med omkring 35 andre pensionister og efterlønnere er han alt-mulig-mand og mødes med flokken som minimum hver torsdag formiddag, men ofte langt ud over det.

Det er alment kendt, at hvis og når den faste teltansvarlige, Carsten Neve, ikke kan finde dit eller dat, så kan han roligt spørge Helmer.

Mens andre i Torsdagsklubben har haft et arbejdsliv som håndværkere og er gamle fagfolk, er Helmer som tidligere chauffør bedst til at tage fat, når telte skal rejses, eller gulv skal lægges.

- Jeg skal jo tænke langt tilbage, siger han med sit karakteristiske grin – men jeg blev vel frivillig for at hjælpe byen med forskellige ting, og så spiller det sociale selvfølgelig ind. Sammenholdet og fællesskabet trækker, og så holder man op med at tælle, hvor mange hundrede arbejdstimer det bliver til i og omkring den blå markedshal i løbet af et år.

 

Støt vores sponsorer