T O P 3 E VEN T I D ANMAR K

1.-4. juni


2023

logo2.png

Kæmpe fyrværkerishow på Hjallerup Marked 2016

21-04-2016

De superprofessionelle fyrværkere fra Danish Fire Works ApS afslutter forprangs aftenen i forbindelse med Hjallerup Marked 2016 med et verdensrekordforsøg i affyring af romerlys, 
som i sammenligning med et traditionelt fyrværkeri ikke sviner og larmer i samme omfang.

Det er aftalt med Danish Fire Works ApS, at de varetager en totaloprydning af det område, affyringen har foregået på, inden Hjallerup Marked åbner fredag morgen.

 

Rekordforsøget, der overvåges af repræsentanter fra Guinness Rekordbog, er en del af forpranget på Markedspladsen torsdag 2. juni og afvikles på markedets åbningsaften, 
inden hestene og smådyrene er ankommet til Hjallerup Marked.

 

Derudover ønsker Markedsudvalget naturligvis også at tage størst muligt hensyn til naboer og byens husdyr samt den nærliggende Hjallerup Rideklub og Rideklubben Hekla. 
Blandt andet derfor afvikles affyringen i samråd med førnævnte i det fjerneste hjørne af markedspladsens areal - på Parkeringsplads Syd. 

 

De omkringliggende naboer, herunder rideklubberne, har bemanding ved deres dyr under afskydningen, og det er aftalt, at de sørger for, at ingen dyr lider overlast.

 

Professionel fyrværker Christian Sonne Schmidt, der står for affyringen, understreger, at showet forsøger at tage hensyn til dyrene:

 

- ”Vi bruger produkter med mindste knaldeffekt (flash), og der er ingen bombetter, der larmer. 

Selve opskydelsen vil larme lidt, men selve rekordforsøget bliver uden store udspring”.

 

Der afskydes efter planen 10.000 stk. 100 skuds romerlys-fontæner.

 

Hjallerup Marked havde senest et stort fyrværkeri-rekordforsøg i 2007, og ligesom dengang afvikles affyringen torsdag:

- ”Hestene har som altid først adgang til markedspladsen fra fredag morgen, så vi kan lave vores fyrværkeri uden at genere dem, 
ligesom vi har erfaring for at langt de fleste smådyr også først ankommer fredag”, siger Lars Nielsen fra Markedsudvalget.

 

-”Pladsudvalget, der står for kontakten til kræmmerne, har på forhånd gjort alle - herunder smådyrssælgere - opmærksom på eventen, 
og de er blevet bedt om, at tage alle forbehold til gavn for deres dyr eller allerhelst, som Markedsudvalget anbefaler, at vente med at tage dem med til om fredagen”.

 

-”Det er vigtigt at understrege, at alle formaliteter i forhold til myndighedskrav og orientering til alle berørte er fulgt til punkt og prikke, 
og da Hjallerup Marked er et oplevelsesevent for hele familien, håber vi at rigtig mange får en god oplevelse som optakt til årets marked”, siger Lars Nielsen.

 

Borgmester Mikael Klitgaard (V) tænder lunten, og affyringen dækkes blandt andet af tv2/nord.

Støt vores sponsorer