T O P 3 E VEN T I D ANMAR K

1.-4. juni


2023

vagabond.jpg

Farende svende en del af markedet

02-06-2012
Der blev serveret varm karrysuppe med mere for vagabonderne på Hjallerup Marked i går, fredag. Som noget nyt bliver der ikke længere delt mad- og drikkebilletter ud, men markedet bringer i stedet maden over til lejren, hvor vagabonderne holder til med både små sovetelte og et stort telt, hvor de kan være sammen.Det blev godt modtaget blandt landevejens farende svende i det kolde vejr, hvor der også regnede, og der blev øst op og spist ved det lange bord. 
 
- Der er ikke mange vagabonder, der er gode til at spise - før fik vi også spisebilletter, men der var aldrig nogen, der spiste, fortæller stodderkonge Tommy Steen Jakobsen, kaldet Seerbach.
 
Han kommer faktisk fra Hjallerup-kanten, så han er på hjemmebane. 
 
- Det er altid dejligt at komme hjem og snakke med folk, fortæller han.
 
En tradition
 
Fra Hjallerup Markeds side er det et bevidst valg, at man ønsker, at vagabonderne skal være en del af markedet, og at man gerne vil gøre noget ekstra for dem. De er en vigtig del af markedets traditioner.- Den identitet, vi har, den går på tivoli, kræmmere, frivillighed, fællesskab, og det er også landevejens farende svende, som altid har været en del af det her, derfor skal vi også værne om den tradition, siger Dennis Kvesel, formand for markedsudvalget. 
 
Markedet holder fast i gamle værdier, samtidig med at man fornyr sig langsomt. 
Kilde: Nordjyske.dk
 
- Det er noget gammelt og noget nyt, vi følger lidt med tiden men ikke for hurtigt ad gangen - Hjallerup Marked er en gammel tradition. Vi har lidt halm i træskoene og lidt hængerøv i bukserne, og det er vi sådan set stolte af, siger Dennis Kvesel. 
 
Fredag fandt også den traditionsrige markedsgudstjeneste sted i det store telt. Her var vagabonderne at finde på forreste række, og der var blanke øjne hos flere, da præst Inge Thomsen talte, og der blev sunget salmer, mens vagabonderne stod i rundkreds og holdt om hinanden og deres fællesska
Støt vores sponsorer