T O P 3 E VEN T I D ANMAR K

1.-4. juni


2023

01_BRDR_MARKEDSBAR_1.jpg

50 år med frivillige – hvad driver dem?

21-04-2015

Badmintonklubben skurer toiletter, mens Idrætsforeningen varetager parkering og campingplads. I alt er flere end 2000 frivillige engageret i det frivillige arbejde før, under og efter Hjallerup Marked. Mange af dem lokale borgere, andre gamle beboere, der vender hjem, men i høj grad også udefrakommende, der er drevet af samværet og fællesskabet.

Asger Breüner kunne sidste år fejre 40 års jubilæum som frivillig på den samme vagt i pladsudvalget. Hans opgave har alle årene været at servicere kræmmerne.
- Jeg flyttede til byen i 1975 som advokat, og skulle man socialisere sig, skulle man være frivillig på Hjallerup Marked, fortæller han. – Egentlig tog jeg ned på pladsen før marked for at hjælpe med at rejse det store markedstelt, men advokaten kunne jo ikke svinge en forhammer, så siden har jeg passet kontoret, lyder det lunt.

For få år siden udkom en bog om det frivillige fællesskab i Hjallerup, hvor flere frivillige fortæller, hvad der igennem årene har drevet dem til at give en hånd.
- Det er helt sikkert, at det har betydning for mange, at de kan se, der kommer noget ud af det. Hvor mange gode faciliteter har vi ikke i Hjallerup, som vi ikke ville have, hvis der ikke blev ydet en frivillig indsats, siger 65-årige Karl George Sørensen, der siden 60’erne har været aktiv omkring parkeringen, og i en periode også var formand for Hjallerup Samvirke.

Kaj Thomsen har været frivillig i mere end 45 år og var i 20 år medlem af markedsudvalget. De seneste år har han været frivillig som en del af ”torsdagsklubben”, der består af efterlønnere og pensionister, der året rundt klarer forskellige opgaver i relation til markedet og byen.

- Det er helt naturligt, at man tager sin tørn. Der er folk, som for længe siden er flyttet til andre steder i landet, som ikke kan undvære samværet. Derfor kommer de hjem til markedet og er aktive hvert år, siger Kaj Thomsen.     

Støt vores sponsorer