T O P 3 E VEN T I D ANMAR K
30. maj-2. juni
2024.

Hjallerup Marked opgiver at gennemføre 2021

For andet år i træk aflyses Hjallerup Marked, der ellers har været afviklet siden 1744.
 

Da vi sidste år måtte aflyse vores første marked i 276 år, var vi sikre på, at vi ville komme igen i juni 2021. Sådan bliver det desværre ikke. Markedsudvalget har hele året arbejdet med planlægningen uden at kende de gældende restriktioner og rammer for et eventuelt marked. Nu må vi konstatere, at det bliver umuligt at gennemføre.

  • Vi må erkende, at sommerens festivaler og kulturarrangementer ikke er tænkt ind i den genåbningsplan, der blev præsenteret i sidste uge. Vi står lige nu med et udendørs forsamlingsloft på 10 personer og to måneder til Hjallerup Marked. Det hænger selvfølgelig ikke sammen, siger formand Keld Nielsen.

Ligesom sidste år bunder aflysningen i den aktuelle pandemi og fortsatte smitte i samfundet. Derfor tøver Markedsudvalget heller ikke med at følge myndighedernes anvisninger.

  • Men vi ærgrer os over, at der heller ikke bliver marked i år. Det betyder rigtig meget for hele byen og byens foreninger både socialt og økonomisk, ligesom aflysningen gør ondt på leverandører, musikere, tivolifolk, kræmmere og hestehandlere, siger formanden.

Enkelte kolleger har flyttet deres marked til datoer senere på året, mens især festivalerne stadig arbejder på en model for hurtigtest og coronapas. Ingen af delene har været aktuelle hos os.

  • Vi har altid haft det sådan, at Hjallerup Marked er for alle. Vi hverken kan eller vil hegne vores plads ind, og vi vil heller ikke lave et halvt Hjallerup Marked, siger Keld Nielsen.

Han understreger, at økonomien i Hjallerup Markedsforening stadig er sund, og at årets aflysningen heller ikke vil true fremtiden for Nordeuropas største hestemarked.  Vi ses i 2022.