T O P 3 E VEN T I D ANMAR K
30. maj-2. juni
2024.

Hjallerup Marked 2021?

Om præcis tre måneder, torsdag 3. juni, skal Hjallerup Marked efter planen åbne teltdug og boder. Endnu er det stadig uklart, om vi for andet år i træk må aflyse Hjallerup Marked på grund af den corona-pandemi, der stadig præger samfundet. Nu skal vi snart bruge klare svar!

Da vi sidste år måtte aflyse vores første marked siden 1744, var det med en klar forhåbning om at kunne vende stærkt tilbage i 2021. Siden har markedsudvalget og frivillige ledere også efter omstændighederne forsøgt at planlægge markedsdagene første weekend i juni.

Den nuværende nedlukning af samfundet sætter et stort spørgsmålstegn ud for vores drøm om at kunne samle jer alle sammen til Hjallerup Marked 2021, og lad os fastslå og understrege, at afviklingen af Hjallerup Marked aldrig vil ske uden sundhedsmyndighedernes grønne lys.

Men uklarheden og tvivlen er lige nu hård ved kulturlivet, festivalerne og også de danske markeder. For os handler det især om musikerne, leverandørerne, tivolifolkene, kræmmerne og hestehandlerne. Flere af dem er afhængige af events som vores.

Enkelte festivaler har offentligt præsenteret planer for at kunne masseteste deres publikum, for på den måde at mindske smitterisikoen. Det vil selvsagt kræve en indhegning og opdeling af festpladsen, som aldrig vil komme på tale på Hjallerup Marked.

For os handler den nuværende situation hverken om hjælpepakker eller støtteordninger. Vi har en sund organisation, hvor ingen er lønnet og driftsomkostningerne er forholdsvis små før maskinen ruller. Men lige nu er det umuligt for os at fastslå, hvor vi står i forhold til vores marked til sommer, og det rammer ikke mindst vores samarbejdspartnere, der snart skal vide, hvad de skal tro på, og selvfølgelig også vores mange glade gæster.

Den melding skal ikke komme fra en flok frivillige nordjyder, der bare kan arrangere Danmarks største hestemarked. Den må komme fra regering og relevante myndigheder med forstand på virus.